Plnená teľacia hruď 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vykostenú, umytú a osušenú hruď nožom narežeme, urobíme otvor, naplníme ho plnkou a uzavrieme špáradlom alebo kovovou ihlicou, prípadne zošijeme niťou. Na pekáč rozložíme kosti, pridáme olej, zo všetkých strán osolenú naplnenú hruď a v horúcej rúre prudko zapečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a za občasného prelievania vlastnou šťavou upečieme do zlatista. Mäkkú hruď vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a dobre povaríme. Porciu plnenej hrude podávame na teplom tanieri podliatu horúcou šťavou.
Plnka: Žemle pokrájame na tenké plátky, pokropíme mliekom a necháme ich nasiaknuť. V miske vymiešame do peny čerstvé maslo so žĺtkom, pridáme žemle nasiaknuté mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, všetko osolíme, okoreníme a primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Ako prílohu podávame varené zemiaky so zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pišingerový krém

Náročnosť

Mäsová omáčka

Náročnosť

Žemľová knedľa 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina