Postup receptu
Vykostenú, umytú a osušenú hruď nožom narežeme, urobíme otvor, naplníme ho plnkou a uzavrieme špáradlom alebo kovovou ihlicou, prípadne zošijeme niťou. Na pekáč rozložíme kosti, pridáme olej, zo všetkých strán osolenú naplnenú hruď a v horúcej rúre prudko zapečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a za občasného prelievania vlastnou šťavou upečieme do zlatista. Mäkkú hruď vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a dobre povaríme. Porciu plnenej hrude podávame na teplom tanieri podliatu horúcou šťavou.
Plnka: Žemle pokrájame na tenké plátky, pokropíme mliekom a necháme ich nasiaknuť. V miske vymiešame do peny čerstvé maslo so žĺtkom, pridáme žemle nasiaknuté mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, všetko osolíme, okoreníme a primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Ako prílohu podávame varené zemiaky so zeleninovým šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ