Plnený bažant

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Bažanta očistíme, vypitveme, umyjeme, posolíme, naplníme plnkou a otvor zašijeme. Potom ho obalíme slaninkou pokrájanou na tenké plátky, obviažeme niťou, podlejeme vodou a upečieme. Občas ho polievame vlastnou šťavou.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, soľ, posekanú zelenú petržlenovú vňať, korenie, zomletú pečeň, srdce, žalúdok, z bielka ušľahaný tuhý sneh a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s kompótom alebo s dusenou červenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Nescafé múčnik

Náročnosť

Polievka zo sleziny

Náročnosť

Plnené papriky inak

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Jablkové zákusky

Náročnosť