Plnený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Vykostený bôčik rozrežeme od stredu ku krajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik uložíme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme horúcou vodou a upečieme do červena.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené v mlieku, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielka ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame.
Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a so šalátom alebo s knedľou a dusenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená