Plnený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Vykostený bôčik rozrežeme od stredu ku krajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik uložíme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme horúcou vodou a upečieme do červena.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené v mlieku, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielka ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame.
Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a so šalátom alebo s knedľou a dusenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Husacia krv

Náročnosť

Hovädzie rizoto s hubami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Orechová torta

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút