Plnený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vykostený bôčik rozrežeme od stredu ku krajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik uložíme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme horúcou vodou a upečieme do červena.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené v mlieku, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielka ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame.
Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a so šalátom alebo s knedľou a dusenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Syrové guľky

Náročnosť

Burizónové guľky

Náročnosť

Hovädzie pečené mäso so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny