Poľovnícka pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Odležané mäso naklepeme, husto prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme (slaninu pred špikovaním môžeme obaliť v zmesi soli a mletého
čierneho korenia). Na pekáč dáme masť, pridáme pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a rajčiak, všetky koreniny a spolu opražíme. Do tohto základu vložíme pripravené mäso a za občasného podlievania horúcou vodou ho v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia mäso podlievame červeným vínom. Potom šťavu precedíme, zaprášime múkou, opražíme, pridáme koreňovú zmes, ktorú sme predtým opražili na troche masla, podlejeme vodou a dobre povaríme. Hotovú pečienku ochutíme pohárikom koňaku. Koreňová zmes: Všetko posekáme nadrobno a dobre premiešame. Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechové rezy s čokoládou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Dusená bravčová krv

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Brusnicové rezy

Náročnosť

Rajčiaková polievka so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút