Poľovnícka pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odležané mäso naklepeme, husto prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme (slaninu pred špikovaním môžeme obaliť v zmesi soli a mletého
čierneho korenia). Na pekáč dáme masť, pridáme pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a rajčiak, všetky koreniny a spolu opražíme. Do tohto základu vložíme pripravené mäso a za občasného podlievania horúcou vodou ho v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia mäso podlievame červeným vínom. Potom šťavu precedíme, zaprášime múkou, opražíme, pridáme koreňovú zmes, ktorú sme predtým opražili na troche masla, podlejeme vodou a dobre povaríme. Hotovú pečienku ochutíme pohárikom koňaku. Koreňová zmes: Všetko posekáme nadrobno a dobre premiešame. Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Polievka z Aljašskej tresky

Náročnosť
Čas prípravy
10 hodín

Omeleta so syrom

Náročnosť

Mäsové pirohy 1.

Náročnosť