Pomarančová torta s mandľovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Dve celé vajcia a štyri žĺtky vymiešame do peny s práškovým cukrom, pridáme postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z l pomaranča. Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý striedavo s múkou primiešame k cestu. Tortovú formu vytrieme margarínom, vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a v mierne vyhriatej rúre pomaly upečieme. Upečenú tortu necháme vychladnúť, potom prerežeme na polovicu, pokvapkáme pomarančovou šťavou, naplníme plnkou a spojíme. Aj vrch a boky natrieme plnkou a ozdobíme dielikmi pomaranča.
Plnka : Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom pridáme po jednom žĺtky, postrúhanú pomarančovú kôru, olúpeme a zomleté mandle, rum a ešte premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapor na modro

Náročnosť

Kotlíkový guláš 3.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny