Pomarančová torta s mandľovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Dve celé vajcia a štyri žĺtky vymiešame do peny s práškovým cukrom, pridáme postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z l pomaranča. Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý striedavo s múkou primiešame k cestu. Tortovú formu vytrieme margarínom, vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a v mierne vyhriatej rúre pomaly upečieme. Upečenú tortu necháme vychladnúť, potom prerežeme na polovicu, pokvapkáme pomarančovou šťavou, naplníme plnkou a spojíme. Aj vrch a boky natrieme plnkou a ozdobíme dielikmi pomaranča.
Plnka : Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom pridáme po jednom žĺtky, postrúhanú pomarančovú kôru, olúpeme a zomleté mandle, rum a ešte premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cibuľová polievka

Náročnosť

Zemiakové rezance

Náročnosť

Šunka so špagetami

Náročnosť

Dusený kaleráb

Náročnosť

Marhuľový kompót – podľa mojej maminky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina