Pomarančová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Cukor so žĺtkami miešame asi štvrť hodiny. Potom z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme cukor a zľahka ho primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme múku, roztopené vychladnuté maslo a postrúhanú pomarančovú kôru. Cesto dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu pozdĺžne prekrojíme, jednu polovicu natrieme marhuľovým lekvárom a posypeme olúpaným pomarančom zbaveným jadier a pokrájaným na malé kocky, priložíme druhú časť torty, povrch polejeme pomarančovou polevou a hneď ozdobíme mesiačikmi pomaranča.
Pomarančová poleva: Bielok, cukor a pomarančovú i citrónovú šťavu miešame pol hodiny. Len čo poleva začne hustnúť, polejeme ňou povrch torty.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dolniacka pochúťka

Náročnosť

Mrkva na masle

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Marhuľový kompót – podľa mojej maminky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina