Pomarančová torta

Cukor so žĺtkami miešame asi štvrť hodiny. Potom z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme cukor a zľahka ho primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme múku, roztopené vychladnuté maslo a postrúhanú pomarančovú kôru. Cesto dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu pozdĺžne prekrojíme, jednu polovicu natrieme marhuľovým lekvárom a posypeme olúpaným pomarančom zbaveným jadier a pokrájaným na malé kocky, priložíme druhú časť torty, povrch polejeme pomarančovou polevou a hneď ozdobíme mesiačikmi pomaranča.
Pomarančová poleva: Bielok, cukor a pomarančovú i citrónovú šťavu miešame pol hodiny. Len čo poleva začne hustnúť, polejeme ňou povrch torty.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ