Pstruh v alobale

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

600 g pstruhov
soľ
citrónová šťava
10 g oleja
30 g údenej slaniny
100 g cibule
zelený petržlen
rasca

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Umyté pstruhy očistíme nožom od hlienu, zbavíme vnútorností, umyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i zvnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do brušnej dutiny vložíme na tenké rezance pokrájanú časť údenej slaniny, kúsok zeleného petržlenu a kolieska očistenej cibule. Naplnené pstruhy poukladáme na olejom vymastené kúsky alobalu, pokladieme na ne zvyšky slaniny, posypeme rascou, zabalíme a opečieme v rúre alebo pahrebe – cca 20 minút. Upečené vyberieme a podávame so zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená