Punčová torta

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku a zľahka premiešame. Do jednej tretiny cesta zamiešame kakao a dáme na vymastený plech.

  2. Ostatné cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Kakaové cesto na plechu a cesto v tortovej forme upečieme v stredne teplej rúre.

  3. Cukor zalejeme vodou a povaríme. Do vychladnutého pridáme rum a červený bretón. Vychladnutú tortu rozkrojíme na tri diely. Stredný diel a kakaovú piškótu pokrájame na kocky a zvlhčíme zafarbeným cukrom s rumom.

  4. Zvyšné dva tortové diely potrieme lekvárom a medzi ne dáme zvlhčenú pokrájanú piškótu. Tortu na chvíľu mierne zaťažíme, polejeme ružovou cukrovou polevou a ozdobíme kandizovaným ovocím.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená