Ingrediencie
350 g polohrubej múky
štipka soli
1 balíček prášku do pečiva
70 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g masla
3 PL mlieka
Rebarborová plnka:
400 g olúpenej rebarbory
150 g práškového cukru
trochu mletej škorice
Piškótové cesto:
4 vajcia
120g práškového cukru
1 vanilkový cukor
150 g hrubej múky
1 balíčka prášku do pečiva
- 350 g Múka polohrubá
- 1 ks Kypriaci prášok
- 70 g Cukor práškový
- 1 ks Vanilkový cukor
- 100 g Maslo
- 3 pl Mlieko polotučné
- 150 g Cukor práškový
- 400 g Rebarbora
- 4 ks Vajce
- 120 g Cukor práškový
- 1 ks Vanilkový cukor
- 150 g Múka hrubá
- 1 ks Kypriaci prášok
Postup receptu
V múke rozmiešajte soľ, prášok do pečiva cukor a vanilkový cukor, pridajte maslo, mlieko, vajce a zamieste cesto, ktoré vyvaľkajte dajte na pomastený plech a dajte do rúry zapiecť. Keď okraje začnú žltnúť, cesto vyberte posypte rebarborou ktorú ste pokrájali asi na 1 cm kúsky a zmiešali s cukrom a škoricou.
Piškótové cesto:
Vymiešajte vajcia, vanilkový a práškový cukor. Nakoniec vmiešajte múku s práškom do pečiva a pripraveným cestom zalejte rebarboru a dajte upiecť. Posypte práškovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ