Rebarborový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

V preosiatej múke rozmrvíme masť, prilejeme vodu, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, štipku soli a rýchlo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkáme a položíme na plech. Cesto popicháme vidličkou a natrieme pripravenou rebarborou, posypeme cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a hrozienkami. Koláč rýchlo upečieme v horúcej rúre. Upečený potrieme snehom a ešte raz dáme do rúry zapiecť.
Plnka: Olúpanú rebarboru pokrájame na kolieska, poukladáme po ceste a posypeme práškovým cukrom, hrozienkami a postrúhanou citrónovou kôrou.
Bielkový sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dotuha ušľaháme. Sneh nesmie tiecť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená