Rezancový nákyp 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mlieko trocha osolíme a uvaríme v ňom rezance dohusta. Medzitým vymiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme vychladnuté uvarené rezance, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a hrozienka. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, urovnáme do nej cesto a pečieme asi 30 až 40 minút. Domáce rezance: Na dosku preosejeme múku, spravíme do nej jamku, vyklopíme do nej vajcia a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na tri diely. Každý diel natenko vyvaľkáme a dáme na čistú utierku osušiť. Cesto nesolíme, pretože osolené by neuschlo. Suché cesto pokrájame na rovnako široké pásy, ktoré zložíme na seba a pokrájame na široké alebo úzke rezance (podľa potreby). Pokrájané rezance varíme v presolenej vode 6 až 7 minút. Uvarené prelejeme čistou teplou vodou a necháme odkvapkať. Podávame teplý, posypaný vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapečený králik

Náročnosť

Kelový puding

Náročnosť

Malinový kompót 1.

Náročnosť

Recept na „sillmacka“

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kukuričná kaša

Náročnosť