Ríbezľové víno

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Ríbezle umyjeme aj so stopkami, potom ich popučíme a necháme do rána stáť. Na druhý deň ich pretlačíme cez čistú utierku alebo strojček. Cukor rozpustíme vo vode, najlepšie na sporáku. Keď je cukor úplne rozpustený, prilejeme šťavu, živnú soľ a vylejeme do kvasnej nádoby – demižóna. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky. Fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do čistej fľaše tiež uzavretej kvasnou rúrkou. (Fľaša má byť plná.) V nej ho necháme stáť 1- 2 týždne. Potom víno stiahneme do fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zemiaková haruľa

Náročnosť

Ovar

Náročnosť

Marhuľové knedle

Náročnosť

Jarná misa 1.

Náročnosť