Rôsol z bobuľového ovocia

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Očistené a na site opláchnuté plody (jahody, maliny, černice, vtáčie čerešne) povaríme 3 minúty v tlakovom hrnci a ešte teplú zmes precedíme cez husté sito (zvyšok na site nepretierame). Získanú šťavu dáme do smaltovanej nádoby; osladíme (700 g kryštálového cukru na 1 kg šťavy) a za stáleho miešania privedieme do varu. Asi po 10 minútach var prerušíme, pridáme pektín (10 g na 1 kg pôvodnej šťavy), dobre premiešame a ešte asi 3 minúty povaríme. Rôsol potom nalejeme do čistých, suchých a vyhriatych malých sklenených nádob, hneď prikryjeme celofánom, previažeme a necháme voľne vychladnúť.
Podobným spôsobom môžeme spracovať aj ríbezle a egreše. Pretože tieto druhy ovocia obsahujú dostatok pektínu, nemusíme ho pridávať. Proces rôsolovatenia však musíme počas odparovania kontrolovať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená