Roštenka na červenom víne

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umytú roštenku pokrájame na štyri plátky, ktoré trocha naklepeme, osolíme, okoreníme, okraje narežeme, z oboch strán opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier. Do zvyšku oleja po opekaní pridáme cukor a za stáleho miešania ho upražíme do červena. Potom pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, zeleninu, celé čierne korenie, škoricu a kúsok citrónovej kôry. Do tohto základu vložíme opečené roštenky, trocha ich podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké roštenky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, rozriedime vodou a chvíľu povaríme. Hotovú omáčku pretrieme cez sito na roštenky, prilejeme víno a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. Podávame s varenou cestovinou alebo s knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tekvicová kapusta

Náročnosť

Pavézky s džemom

Náročnosť

Husacia pečeň

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Parené buchty

Náročnosť