Roštenka na rošte

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Surové roštenky zbavíme lojových okrajov a slabo ich naklepeme. Okraj rošteniek nakrojíme, aby sa pri grilovaní neskrútili. Roštenky posolíme, okoreníme a potrieme olejom z každej strany. Takto pripravené necháme na tanieri asi hodinu odležať. Po zapojení grilu dáme na hliníkovú misku masť, uvarené zemiaky pokrájané na kolieska a položíme ju na nosné výhrevné tyče. Pripravené roštenky položíme na mriežku a grilujeme asi štyri minúty. Potom roštenky tortovými kliešťami obrátime a grilujeme ešte asi tri minúty. Medzitým zemiaky premiešame lopatkou a podľa potreby ich posolíme. Hotové roštenky položíme na zohriate taniere, pridáme opečené zemiaky a roštenky obložíme dusenou zeleninou alebo šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená