Ruské pečené mäso

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme a v smere vlákien prešpikujeme úzkymi pásikmi údenej slaniny. Opečieme ho na rozpálenom oleji a vyberieme. Do zvyšku oleja dáme zeleninu a cibuľu pokrájanú na kolieska. Do tohto základu vložíme opečené mäso, posolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme ocot a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku, pridáme horčicu a povaríme. Pretrieme cez sito a do hotovej šťavy pridáme nadrobno pokrájané hríbiky a pokrájané mäso.
Podávame s ryžou, knedľou alebo so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

vianočka
kysnuté cesto sladké raňajky

Mäkučká vianočka

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Plnený bažant

Náročnosť

Tatarák

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Svieži cviklový šalát s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút