Ingrediencie
4 stredne veľké zemiaky
cibuľa
olivový olej
šálka jačmeňa (môže byť akákoľvek obilnina)
hrsť sušených hríbov
soľ
drvená rasca
červená paprika
biele korenie
čerstvá bazalka
Postup receptu
Jačmeň dáme osobitne uvariť do osolenej vody, nadrobno pokrájame cibuľu a dáme ju speniť na olej, pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, osolíme a chvíľu spolu dusíme na oleji, sušené hríby namočíme na chvíľu do horúcej vody a pridáme k cibuľke a zemiakom, pridáme drvenú rascu, biele korenie, červenú mletú papriku a zalejeme vodou (asi 1-1,5 l – podľa toho akú hustú polievku chceme mať)- varíme do zmeknutia zemiakov – potom pridáme uvarený jačmeň, podľa potreby dochutíme a nakoniec po odstavení pridáme čerstvú nasekanú bazalku.
Zanechať komentár