Ryžový nákyp s broskyňami a tvarohom

Poznáte túto starú dobrú klasiku? Ryžový nákyp s broskyňami doplnený o lahodnú tvarohovú vrstvu si zamilujú všetci milovníci ryže a sladkých obedových jedál.
Poznáte túto starú dobrú klasiku? Ryžový nákyp s broskyňami doplnený o lahodnú tvarohovú vrstvu si zamilujú všetci milovníci ryže a sladkých obedových jedál.
Uvarenú ryžu presunieme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme práškový a vanilkový cukor a za stáleho miešania povaríme, kým ryža nevpije mlieko.
Ryžu odstavíme z plameňa, primiešame maslo a necháme vychladnúť.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky – žĺtky zamiešame do vychladnutej ryže, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne tiež zmiešame s ryžou.
Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na dno dáme vrstvu ryže, na ktorú poukladáme nakrájané broskyne (čerstvé alebo z konzervy), na ne rozotrieme tvaroh a prikryjeme druhou vrstvou ryže.
Ryžový nákyp pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C do zlatista (cca 40 minút).
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ