Postup receptu
Prebratú a umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme soľ a uvaríme do polomäkka. Olúpané jablká vyčistíme, pokrájame na polovice a dáme uvariť do trošky osladenej vody, do ktorej dolejeme víno, pridáme škoricu a klinčeky. Jablká uvaríme do polomäkka tak, aby si zachovali celistvosť. Potom ich vyberieme vychladnuté polovice naplníme marhuľovým lekvárom. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny a pridáme k vychladnutej ryži. Potom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor. Zľahka ho primiešame k nákypovej mase. Formu vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a vyplníme polovicou pripravenej masy. Na ňu poukladáme naplnené jablká, zakryjeme druhou polovicou masy a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Upečený nákyp pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ