Ryžový nákyp s plnenými jablkami

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Prebratú a umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme soľ a uvaríme do polomäkka. Olúpané jablká vyčistíme, pokrájame na polovice a dáme uvariť do trošky osladenej vody, do ktorej dolejeme víno, pridáme škoricu a klinčeky. Jablká uvaríme do polomäkka tak, aby si zachovali celistvosť. Potom ich vyberieme vychladnuté polovice naplníme marhuľovým lekvárom. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny a pridáme k vychladnutej ryži. Potom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor. Zľahka ho primiešame k nákypovej mase. Formu vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a vyplníme polovicou pripravenej masy. Na ňu poukladáme naplnené jablká, zakryjeme druhou polovicou masy a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Upečený nákyp pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Anízové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 15 minút

Zapekaný karfiol 1.

Náročnosť