Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Ryžový nákyp sa dá pripraviť s rôznymi druhmi ovocia. Vyskúšajte náš recept so slivkami.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.94
229 Receptov

Ingrediencie

300 g ryže
500 g zaváraných sliviek
cca 700 ml mlieka
130 g masla
6 vajec
100 g práškového cukru

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Ryžu umyjeme a varíme v mlieku za stáleho miešania.

  2. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a pridávame postupne aj žĺtky. K tomu pridáme uvarenú, vychladnutú ryžu.

  3. Z 2 bielkov so štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do pripravenej ryžovej zmesi.

     

  4. Zapekaciu formu si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou (alebo múkou). Dáme do nej polovicu ryže, poukladáme scedené slivky prekrojené na polovicu a zalejeme zvyšnou ryžou.

  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

  6. Medzitým zvyšné bielka s asi 2 lyžicami cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Na upečený nákyp navrstvíme tento sneh a pečieme ešte asi 10 minút pri 200 °C.

  7. Ryžový nákyp servírujeme preliaty šťavou zo slivkového kompótu.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

hovädzie mäso
francúzska kuchyňa

Francúzska klasika Beef Bourguignon

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
vanilkové rožky
vianoce vianočné recepty

Vanilkové rožky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
zázvorníky
vianoce vianočný recept

Zázvorníky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
curry
thajská kuchyňa

Zelené curry

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút