Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Ryžový nákyp sa dá pripraviť s rôznymi druhmi ovocia. Vyskúšajte náš recept so slivkami.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Ingrediencie

300 g ryže
500 g zaváraných sliviek
cca 700 ml mlieka
130 g masla
6 vajec
100 g práškového cukru

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Ryžu umyjeme a varíme v mlieku za stáleho miešania.

  2. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a pridávame postupne aj žĺtky. K tomu pridáme uvarenú, vychladnutú ryžu.

  3. Z 2 bielkov so štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do pripravenej ryžovej zmesi.

     

  4. Zapekaciu formu si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou (alebo múkou). Dáme do nej polovicu ryže, poukladáme scedené slivky prekrojené na polovicu a zalejeme zvyšnou ryžou.

  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

  6. Medzitým zvyšné bielka s asi 2 lyžicami cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Na upečený nákyp navrstvíme tento sneh a pečieme ešte asi 10 minút pri 200 °C.

  7. Ryžový nákyp servírujeme preliaty šťavou zo slivkového kompótu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kurací perkelt s haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Dezerty talianska kuchyňa

Pravé talianske tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút