Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Ryžový nákyp sa dá pripraviť s rôznymi druhmi ovocia. Vyskúšajte náš recept so slivkami.
Ryžový nákyp sa dá pripraviť s rôznymi druhmi ovocia. Vyskúšajte náš recept so slivkami.
300 g ryže
500 g zaváraných sliviek
cca 700 ml mlieka
130 g masla
6 vajec
100 g práškového cukru
Ryžu umyjeme a varíme v mlieku za stáleho miešania.
Maslo s práškovým cukrom vymiešame a pridávame postupne aj žĺtky. K tomu pridáme uvarenú, vychladnutú ryžu.
Z 2 bielkov so štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do pripravenej ryžovej zmesi.
Zapekaciu formu si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou (alebo múkou). Dáme do nej polovicu ryže, poukladáme scedené slivky prekrojené na polovicu a zalejeme zvyšnou ryžou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Medzitým zvyšné bielka s asi 2 lyžicami cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Na upečený nákyp navrstvíme tento sneh a pečieme ešte asi 10 minút pri 200 °C.
Ryžový nákyp servírujeme preliaty šťavou zo slivkového kompótu.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ