Šalát z bielej fazule

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, zalejeme vodou a necháme do druhého dňa stáť. Potom prilejeme ešte vody a varíme tak, aby fazuľa bola mäkká, ale celá. Uvarenú necháme odkvapkať a vychladnúť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme octom zmiešaným s vodou, so soľou a s malým množstvom cukru, všetko spolu premiešame a necháme aspoň hodinu odležať. Potom pridáme trochu oleja alebo rozpraženej slaniny, pozorne premiešame, posypeme mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme do šalátu pridať paradajkový pretlak, potom však omastíme olejom a nie slaninou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená