Šalát z bielej fazule

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, zalejeme vodou a necháme do druhého dňa stáť. Potom prilejeme ešte vody a varíme tak, aby fazuľa bola mäkká, ale celá. Uvarenú necháme odkvapkať a vychladnúť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme octom zmiešaným s vodou, so soľou a s malým množstvom cukru, všetko spolu premiešame a necháme aspoň hodinu odležať. Potom pridáme trochu oleja alebo rozpraženej slaniny, pozorne premiešame, posypeme mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme do šalátu pridať paradajkový pretlak, potom však omastíme olejom a nie slaninou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ovocný šalát

Náročnosť

Čokoládové keksy

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Laskonky

Náročnosť