Šalát z kvasenej zeleniny

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Hlávkovú kapustu zbavíme povrchových listov, umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na ½ cm rezance aj s hlúbami. Očistenú mrkvu a zeler pokrájame na kocky hrubé ½ cm. Karfiol rozoberieme na ružičky. Očistenú zelenú papriku pokrájame na kolieska hrubé 1 cm. Malé zelené rajčiaky umyjeme. Zeleninu osolíme, premiešame, necháme niekoľko hodín stáť, potom ju natlačíme do fľaše, kameninovej nádoby alebo dreveného súdka (keď pripravujeme väčšie množstvo), zalejeme vodou, prikryjeme dobre umytou zelerovou vňaťou, zaťažíme a na teplom mieste necháme vykvasiť, podobne ako sudovú kapustu. Vykvasenú zeleninu môžeme v studenej pivnici uchovať až do jarných mesiacov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená