Savarinov nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zľahka zamiešame múku. Cesto dáme do vymastených a múkou vysypaných nákypových formičiek a pečieme v stredne teplej rúre. Upečené vyklopíme a ešte vlažné namáčame v prevarenej cukrovej vode, do ktorej sme pridali rum a niekoľko kvapiek červeného bretónu alebo ovocnú šťavu. Poukladáme ich na taniere a polejeme teplým vanilkovým krémom.
Vanilkový krém: 2 dl mlieka, cukor a vanilku dáme variť. Do zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok s krémovým práškom a prilejeme k vriacemu mlieku a ešte necháme povariť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená