Silvestrovská torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky miešame s preosiatym práškovým cukrom do peny. Potom pridáme postrúhanú čokoládu a mleté orechy striedavo s vyšľahanými bielkami, postrúhané mandle a 2 lyžice zomletej čiernej kávy. Dáme upiecť do tortovej formy vytretej margarínom a vysypanej múkou. Pečieme pomaly v mierne vyhriatej rúre. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom tortu rozrežeme dvakrát, naplníme, povrch a boky natrieme tiež plnkou a posypeme kokosovou múčkou. Plnka: žĺtky s kopcovitými lyžicami kryštálového cukru a silnou kávou šľaháme nad parou do zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame maslo.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená