Šípkový lekvár

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Šípky zbavíme stopiek a okvetia, dobre umyjeme, malým ostrým nožom rozpolíme a jadierka vyškriabeme. Potom ich v malom množstve vody rozvaríme na kašu, ktorú pretrieme cez husté sito. Dreň odvážime, osladíme (200 g kryštálového cukru na 1 kg pretlaku) a za stáleho miešania uvaríme. Uvarený lekvár nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov doplna, prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená