Šípkový lekvár

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Šípky zbavíme stopiek a okvetia, dobre umyjeme, malým ostrým nožom rozpolíme a jadierka vyškriabeme. Potom ich v malom množstve vody rozvaríme na kašu, ktorú pretrieme cez husté sito. Dreň odvážime, osladíme (200 g kryštálového cukru na 1 kg pretlaku) a za stáleho miešania uvaríme. Uvarený lekvár nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov doplna, prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jemné rizoto

Náročnosť

Pór s maslom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kelová polievka s párkom 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Varená cestovina

Náročnosť

České koláče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút