Sirčianske guľky

Polovicu zemiakov uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. Druhú polovicu zemiakov olúpeme a surové postrúhame. K pretlačeným i postrúhaným zemiakom prisypeme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré váľkom natenko vyvaľkáme. Akékoľvek pečené, varené či údené mäso a škvarky zomelieme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, roztretý cesnak, trocha soli, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Vyvaľkané cesto pokrájame na štvorce, do každého dáme trocha mäsovej zmesi, obalíme ju cestom a sformujeme guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené dáme na misu a polejeme masťou, v ktorej sme upražili do ružová cibuľu pokrájanú nadrobno.
Podávame s dusenou kyslou kapustou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ