Sirčianske guľky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Polovicu zemiakov uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. Druhú polovicu zemiakov olúpeme a surové postrúhame. K pretlačeným i postrúhaným zemiakom prisypeme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré váľkom natenko vyvaľkáme. Akékoľvek pečené, varené či údené mäso a škvarky zomelieme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, roztretý cesnak, trocha soli, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Vyvaľkané cesto pokrájame na štvorce, do každého dáme trocha mäsovej zmesi, obalíme ju cestom a sformujeme guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené dáme na misu a polejeme masťou, v ktorej sme upražili do ružová cibuľu pokrájanú nadrobno.
Podávame s dusenou kyslou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená