Šišky

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme vykysnúť približne 10 minút. Do misky preosejeme múku so soľou a práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené (nie však horúce) maslo, rum, mlieko a vykysnutý kvások. Všetko dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu.
Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárikom vykrajujeme šišky, ktoré necháme ešte nakysnúť. Potom vyprážame v horúcom oleji alebo masti po oboch stranách. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lekvárom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ