Šišky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky dáme cukor, rozdrobené droždie, rozpustený tuk, žĺtky, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenom lopári cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Znovu necháme vykysnúť a potom v horúcom tuku vyprážame a posypeme cukrom. Šišky možno pripraviť aj plnené, podobne ako buchty.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zaprávaný králik

Náročnosť

Ivkova torta

Náročnosť

Grécky šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút