Šklbance

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Očistené zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. V miske zmiešame hladkú múku, 1 čl soli a približne 50 ml studenej vody (môžeme postupne vodu pridávať, z cesta však chceme mať hrudku a nie riedku masu) a vymiešame, až pokiaľ nevznikne nelepivé cesto.

  2. Keď sú zemiaky skoro uvarené, odlejeme približne 2/3 vody, a do nej začneme šklbať múčne cesto, o veľkosti palca. Keď sa nám cesto minie, necháme vodu vrieť ešte približne 2 minúty, vypneme, scedíme posypeme cibuľou opraženou na masti a podávame s maslom, bryndzou či syrom. Prajeme Vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 19, 2022 / 09:32

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Campari DeLuxe Spritz

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Kakaovo-orechový koláč s džemom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút