Škubánky s makom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Očistené uvarené zemiaky ocedíme a zasypeme múkou. Vareškou urobíme do zemiakov cez múku otvory, aby para mohla dobre unikať, a zakryté necháme na okraji sporáka stáť asi 10 minút.

  2. Potom vareškou rozotrieme zemiaky s múkou na hladké cesto. Lyžicu namáčame do rozpusteného masla a pomocou varešky vtláčame do nej zemiakové cesto, ktoré vyklápame na misu. Škubánky posypeme mletým makom a cukrom, alebo ich vyprážame v horúcom tuku.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pikantná nátierka

Náročnosť

Meránska omáčka

Náročnosť

Rajčiaková polievka so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Plnená roštenka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút