Šklbanky s makom 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistené uvarené zemiaky ocedíme a zasypeme múkou. Vareškou urobíme do zemiakov cez múku otvory, aby para mohla dobre unikať, a zakryté necháme na okraji sporáka stáť asi 10 minút. Potom vareškou rozotrieme zemiaky s múkou na hladké cesto. Lyžicu namáčame do rozpusteného masla a pomocou varešky vtláčame do nej zemiakové cesto, ktoré vyklápame na misu. Šklbanky posypeme mletým makom a cukrom, alebo ich vyprážame v horúcom tuku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parená knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Živánska pečienka

Náročnosť

Rybacia pomazánka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút