Slaninové knedle

Slaninu pokrájame na kocky, trocha opražíme, pridáme žemle pokrájané na kocky, znova opražíme a necháme vychladnúť. K vychladnutým žemliam primiešame varené údené mäso pokrájané na kocky. Do misy dáme múku, trocha ju osolíme, za stáleho miešania prilejeme asi 2,5 dl studenej polievky z údeného mäsa, pridáme celé vajcia, žĺtok a vymiešame redšie cesto. Potom do cesta zamiešame vychladnutú zmes opraženej žemle a necháme asi 30 minút v chlade odpočívať. Z odpočinutého cesta sformujeme podlhovasté knedle, ktoré podľa veľkosti varíme 15 až 20 minút. Uvarené hneď natrhneme dvoma vidličkami, aby unikla para, posypeme ich strúhankou opraženou na masle a polejeme rozškvarenou slaninou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ