Slaninové knedle

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Slaninu pokrájame na kocky, trocha opražíme, pridáme žemle pokrájané na kocky, znova opražíme a necháme vychladnúť. K vychladnutým žemliam primiešame varené údené mäso pokrájané na kocky. Do misy dáme múku, trocha ju osolíme, za stáleho miešania prilejeme asi 2,5 dl studenej polievky z údeného mäsa, pridáme celé vajcia, žĺtok a vymiešame redšie cesto. Potom do cesta zamiešame vychladnutú zmes opraženej žemle a necháme asi 30 minút v chlade odpočívať. Z odpočinutého cesta sformujeme podlhovasté knedle, ktoré podľa veľkosti varíme 15 až 20 minút. Uvarené hneď natrhneme dvoma vidličkami, aby unikla para, posypeme ich strúhankou opraženou na masle a polejeme rozškvarenou slaninou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená