Sliepka na paprike

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistenú, vypitvanú a odležanú sliepku rozkrojíme na porcie a uvaríme v slanej vode. Na rozpálenej mastí opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno a mletú červenú papriku, trocha podlejeme polievkou alebo horúcou vodou, pridáme uvarené porcie sliepky a dusíme. Asi po 10 minútach sliepku vyberieme, uložíme na misu a odložíme na teplé miesto. Do šťavy nalejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a ešte trocha povaríme. Potom pridáme rajčiaky pokrájané nadrobno alebo rajčiakový pretlak, šťavu precedíme a polejeme ňou porcie sliepky. Podávame s trenými haluškami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená