Ingrediencie
500 g chudého mäsa zo sliepky
soľ
40 g oleja
60 g cibule
červená paprika
1 bobkový list
150 g šampiňónov
2 dl kyslého mlieka
20 g hladkej múky
citrónová šťava
Postup receptu
Na oleji opečieme na menšie kúsky pokrájané mäso zo sliepky a vyberieme ho na tanier. Na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pol lyžičky červenej papriky, mletú rascu, mleté čierne korenie, bobkový list, na menšie kúsky pokrájané umyté šampiňóny, opečené mäso, soľ a prikryté všetko spolu podusíme vo vlastnej šťave. Potom mäso podlejeme horúcou vodou, preložíme do tlakového hrnca, kde pokrm dusíme asi 30 minút. Potom mäso vyberieme a šťavu s hríbami zahustíme zátrepkou pripravenou z kyslého mlieka a hladkej múky a spolu necháme povariť. Nakoniec šťavu okyslíme citrónovou šťavou a vložíme do nej upravené slepačie mäso.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ