Sliepka zapekaná

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistenú a umytú sliepku uvaríme do mäkka. Ak pridáme k vývaru zo sliepky koreňovú zeleninu a závarku, môžeme ho podávať ako polievku. Uvarenú sliepku vyberieme, natrieme maslom a v rúre opečieme do zlata. Plnka: Na kocky pokrájané žemle zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, zomleté vnútornosti zo sliepky, maslo, ušľahaný sneh z bielkov, nastrúhanú citrónovú kôru a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. (Podľa potreby zahustíme strúhankou.) Polovičnú dávku plnky dáme do vyššieho vymasteného pekáča, na ňu poukladáme vykostenú nakrájanú sliepku, zakryjeme druhou polovicou pluky, pokvapkáme maslom a zapečieme v rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Miešaný šalát

Náročnosť

Majonéza 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút