Slivkový nákyp

Dobre prepláchnutú ryžu uvaríme v mlieku s 3 kockami cukru a trochou soli do mäkka a potom ju za častého miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Väčšiu formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme polovicou pripravenej zmesi, na ňu poukladáme vykôstkované slivky, posypeme ich pokrájaným kandizovaným ovocím, hrozienkami a škoricovým cukrom, na to navrstvíme druhú polovicu zmesi a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 50 minút. Upečený a vychladnutý nákyp dáme na misu, ozdobíme slivkami a posypeme vanilínovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ