Slivkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Dobre prepláchnutú ryžu uvaríme v mlieku s 3 kockami cukru a trochou soli do mäkka a potom ju za častého miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Väčšiu formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme polovicou pripravenej zmesi, na ňu poukladáme vykôstkované slivky, posypeme ich pokrájaným kandizovaným ovocím, hrozienkami a škoricovým cukrom, na to navrstvíme druhú polovicu zmesi a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 50 minút. Upečený a vychladnutý nákyp dáme na misu, ozdobíme slivkami a posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená