Slovenská pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kolieska, opražíme na masti, zalejeme horúcou vodou a pridáme celé čierne i nové korenie, bobkový list a tymian. Mäso očistíme, naklepeme, osolíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, vložíme do zeleninového základu, podľa potreby ešte podlejeme a v mierne vyhriatej rúre pomaly udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso obrátime a súčasne ho polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, zasypeme múkou, znova opražíme, zalejeme odvarom z kostí alebo horúcou vodou, dobre povaríme a pretrieme cez sitko. Do omáčky prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, a trocha povaríme. Pokrájané mäso vložíme do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakmi a zeleninou, najlepšie s dusenou mrkvou a so zelerom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pikantné vajcia

Náročnosť

Vyprážané ruže

Náročnosť

Žblnk v zelenom rákosí

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút