Postup receptu
Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kolieska, opražíme na masti, zalejeme horúcou vodou a pridáme celé čierne i nové korenie, bobkový list a tymian. Mäso očistíme, naklepeme, osolíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, vložíme do zeleninového základu, podľa potreby ešte podlejeme a v mierne vyhriatej rúre pomaly udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso obrátime a súčasne ho polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, zasypeme múkou, znova opražíme, zalejeme odvarom z kostí alebo horúcou vodou, dobre povaríme a pretrieme cez sitko. Do omáčky prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, a trocha povaríme. Pokrájané mäso vložíme do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakmi a zeleninou, najlepšie s dusenou mrkvou a so zelerom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ