Smotanové dolky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

V kyslej smotane dobre rozmiešame soľ, žĺtky a cukor. V múke rozmiešame prášok do pečiva a za stáleho miešania pridáme k smotane. Dobre zamiešame, aby v ceste neostali hrudky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta. Dolkovú formu rozohrejeme, jamky vymastime rozpusteným maslom a do každej jamky dáme lyžicu cesta. Pečieme pomaly po oboch stranách do zlatista, ešte teplé posypeme práškovým cukrom a hneď podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečeňová omáčka

Náročnosť

Kapor v aspiku

Náročnosť

Teľacie Parmské rezne

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pečené holuby

Náročnosť

Piškótové guľky

Náročnosť

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman