Srnčie ragú

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené a umyté srnčie mäso z pliecka alebo z rebier vložíme na 4-5 dní do vychladnutého moridla. Potom ho vyberieme, pokrájame na kocky, podlejeme vodou a dusíme. Na oleji rozpražíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme z moridla ocedenú zeleninu, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Potom pretrieme cez sito na mäso, posolíme a spolu podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme múku rozšľahanú v kyslej smotane a povaríme. Nakoniec pridáme horčicu, cukor, citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s makarónmi alebo s mušľami.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená