Štafanská pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Hovädzí rezeň vyklepeme, osolíme, okoreníme. Pomletú teľacinu alebo bravčovinu zmiešame s uvarenou ryžou a opraženou cibuľou. Do hmoty zapracujeme 1 vajce, prichutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Vymiešanou hmotou potrieme vyklepaný rezeň. Na potretý rezeň uložíme po dĺžke 3 – 4 na tvrdo uvarené vajcia a zvinieme ho do závitku, obviažeme motúzom, obložíme plátkami slaniny a pečieme ho v rúre na horúcej masti. Podľa potreby podlievame trochou vody. Upečený vyberieme, výpek poprášime múkou a pridáme smotanu. Závin sa najlepšie krája, keď vychladne.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená