Staročeská bramboračka

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky a dáme všetko zvlášť variť do polomäkka. Scedíme no vývar nevylejeme. Namočíme sušené huby do teplej vody a pomaly privedieme k varu. Na rozpálenom oleji opražíme do sklovita cibuľu s rascou, pridáme hladkú múku a urobíme hnedú zápražku, zalejeme s vývarom z koreňových zelenín a kuracím vývarom. pridáme huby a pri stálom miešaní privedieme k varu. Pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, počas miešania varíme cca 20 minút. Pridáme koreňovú zeleninu, dochutíme solou a korením. Na konci pridáme cesnak a majoránku. Pri servírovaní posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ