Šťavnatá a jemná bravčová panenka v horčicovej omáčke – tip na ideálny sviatočný obed

Bravčová panenka sa perfektne hodí na váš sviatočný stôl. Kombináciu panenky s chutnou horčicovou omáčkou a pečenými zemiakmi si nebudete vedieť vynachváliť!
Bravčová panenka sa perfektne hodí na váš sviatočný stôl. Kombináciu panenky s chutnou horčicovou omáčkou a pečenými zemiakmi si nebudete vedieť vynachváliť!
Panenku očistíme a dáme do misky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, tymián a sušenú cibuľu. Pokvapkáme olejom, premiešame, aby sa panenka rovnomerne obalila v koreninách, zakryjeme misku fóliou a necháme v chladničke odležať na 30 minút.
Na rozpálenej panvici opekáme marinovanú panenku zo všetkých strán 3-4 minútky. Takto pripravenú panenku vložíme do pekáča a na 15 minút vložíme do rúry dopiecť.
Na panvici, kde sa piekla panenka orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu s trochou masla, pridáme cesnak a po chvíli zalejeme smotanou.
Omáčku necháme zredukovať, pridáme horčicu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
TIP: Po upečení panenky pridáme výpek do omáčky, ktorý ju ešte viac dochutí.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ