Štedrák

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
218 Receptov

Postup receptu

  1. 280 ml mlieka ohrejeme na izbovú teplotu, pridáme 1 pl cukru, sušené droždie a necháme napučať. K múke pridáme 3 ks žĺtka, kvasnicovú zmes, vanilku a vymiešame cesto, ktoré necháme aspoň 1 h nakysnúť v teple.

  2. Hrozienka zalejeme rumom, prevaríme a precedíme. Orechy aj mak zalejem 2 dcl teplého mlieka (zvlášť orechy zalejeme 2 dcl mlieka a zvlášť mak zalejeme 2 dcl mlieka), pridáme cukor. Tvaroh zmiešame s 3 ks žĺtok a cukrom.

  3. Cesto rozdelíme na 5 ks, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a prvú vrstvu uložíme na vymastený plech. Vrstvu cesta natrieme lekvárom, priložíme ďalší plát cesta, ktorý natrieme orechovou plnkou, položíme naň ďalšie cesto, následne rozotrieme makovú plnku, položíme plát cesta a rozotrieme tvarohovú plnku. Tvaroh posypeme rumovými hrozienkami a z posledného cesta vyrežeme pásy, ktoré naukladáme v štýle mriežok. Koláč pečieme na 145 stupňoch po dobu 50 minút. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

prílohy

Vynikajúce domáce hranolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Maďarská hríbová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šišky
chorvátska kuchyňa fašiangy

Mini šišky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
panna cotta
Dezerty jednoduchý vegan

Panna Cotta s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kandizovaná pomarančová kôra

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút