Štedrák

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. 280 ml mlieka ohrejeme na izbovú teplotu, pridáme 1 pl cukru, sušené droždie a necháme napučať. K múke pridáme 3 ks žĺtka, kvasnicovú zmes, vanilku a vymiešame cesto, ktoré necháme aspoň 1 h nakysnúť v teple.

  2. Hrozienka zalejeme rumom, prevaríme a precedíme. Orechy aj mak zalejem 2 dcl teplého mlieka (zvlášť orechy zalejeme 2 dcl mlieka a zvlášť mak zalejeme 2 dcl mlieka), pridáme cukor. Tvaroh zmiešame s 3 ks žĺtok a cukrom.

  3. Cesto rozdelíme na 5 ks, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a prvú vrstvu uložíme na vymastený plech. Vrstvu cesta natrieme lekvárom, priložíme ďalší plát cesta, ktorý natrieme orechovou plnkou, položíme naň ďalšie cesto, následne rozotrieme makovú plnku, položíme plát cesta a rozotrieme tvarohovú plnku. Tvaroh posypeme rumovými hrozienkami a z posledného cesta vyrežeme pásy, ktoré naukladáme v štýle mriežok. Koláč pečieme na 145 stupňoch po dobu 50 minút. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

sirup
sirup

Levanduľový sirup

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
linecké
vianoce vianočné recepty

Linecké koláčiky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Staročeská kulajda

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Rýchly nepečený čokoládový dezert v pohári

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
bôčik
česká kuchyňa slovenská kuchyňa

Pečený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Sendvič s kozím syrom, jablkom a cviklou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút