- 700 g Múka polohrubá
- 280 ml Mlieko plnotučné
- 2 pl Krupicový cukor
- 1 ks Vanilka
- 10 g Droždie sušené
- 100 g Maslo
- 100 g Cukor práškový
- 6 ks Žĺtok (1ks cca 17g)
- 250 g Mak
- 300 g Krupicový cukor
- 400 ml Mlieko plnotučné
- 100 g Hrozienka
- 100 ml Rum
- 200 g Orechy vlašské
- 500 g Tvaroh
- 200 g Čučoriedkový džem
Postup receptu
-
280 ml mlieka ohrejeme na izbovú teplotu, pridáme 1 pl cukru, sušené droždie a necháme napučať. K múke pridáme 3 ks žĺtka, kvasnicovú zmes, vanilku a vymiešame cesto, ktoré necháme aspoň 1 h nakysnúť v teple.
-
Hrozienka zalejeme rumom, prevaríme a precedíme. Orechy aj mak zalejem 2 dcl teplého mlieka (zvlášť orechy zalejeme 2 dcl mlieka a zvlášť mak zalejeme 2 dcl mlieka), pridáme cukor. Tvaroh zmiešame s 3 ks žĺtok a cukrom.
-
Cesto rozdelíme na 5 ks, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a prvú vrstvu uložíme na vymastený plech. Vrstvu cesta natrieme lekvárom, priložíme ďalší plát cesta, ktorý natrieme orechovou plnkou, položíme naň ďalšie cesto, následne rozotrieme makovú plnku, položíme plát cesta a rozotrieme tvarohovú plnku. Tvaroh posypeme rumovými hrozienkami a z posledného cesta vyrežeme pásy, ktoré naukladáme v štýle mriežok. Koláč pečieme na 145 stupňoch po dobu 50 minút. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ