Stratené vajcia v paradajkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme korenie, soľ, cibuľu, cukor, olej a dusíme. Mäkké pretrieme cez sito a pridáme citrónovú šťavu a víno. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a polejeme paradajkovou omáčkou. Podávame so sendvíčom alebo s pečivom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Nepečený múčnik

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Ragú zo zajaca

Náročnosť

Džuveč

Náročnosť