Stratené vajcia v paradajkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme korenie, soľ, cibuľu, cukor, olej a dusíme. Mäkké pretrieme cez sito a pridáme citrónovú šťavu a víno. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a polejeme paradajkovou omáčkou. Podávame so sendvíčom alebo s pečivom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Majonéza 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jemné rizoto

Náročnosť

Avokádová nátierka s koriandrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Mramorové rezy

Náročnosť

Roštenky Esterházy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina