Stratené vajcia v smotanovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Očistenú zeleninu s cibuľou pokrájame, zalejeme vývarom z kostí, osolíme, pridáme bobkový list a varíme. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme k uvarenej zelenine a spolu povaríme. Nakoniec pretrieme cez sito, osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s opečeným bielym chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Marhuľové knedle

Náročnosť

Orechové kolieska

Náročnosť

Nepečený múčnik

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Dusený hrášok

Náročnosť