Šunka v aspiku

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtok rozmiešame so soľou a horčicou. Za stáleho miešania prikvapkávame olej. Zmes rozriedime citrónovou šťavou, primiešame hrášok, uvarenú mrkvu, zemiaky, kyslé uhorky pokrájané na kocky a pokrájané surové jablká. Spolu premiešame a plníme plátky šunky, ktoré stočíme. Uložíme ich na misu, na ktorej je vrstva stuhnutého aspiku hrubá asi na prst. Šunku zalejeme priezračným vlažným aspikom a necháme v chlade stuhnúť. Zdobíme pokrájaným citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená