Sviatočný veniec

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru a šľaháme, až kým sa objem cesta nezväčší na dvojnásobok. Nakoniec do ušľahanej zmesi zľahka zamiešame múku. Cesto nalejeme do vencovitej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme asi 45 minút. Musíme dávať pozor, aby rúra nebola priveľmi rozpálená, lebo ináč by sa na povrchu venca spravila kôra a cesto by zvodnatelo, prípadne sa aj zrazilo. Trocha vychladnutý veniec vyklopíme na misu, povrch polejeme citrónovou alebo rumovou polevou a ozdobíme mandľami, orechmi, orieškami, hrozienkami a rozličným kandizovaným ovocím.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená