Sviečková na debrecínsky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Odležanú a odblanenú sviečkovicu umyjeme a osolíme. Polovicu slaniny pokrájame na drobné kocky a na rozpustenú pridáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju speniť. Primiešame papriku, pomletú rascu a paradajkový pretlak. Na to položíme sviečkovicu, trošku podlejeme a prikryté v rúre dusíme asi ½ hodiny. Očistené, umyté a pokrájané huby podusíme na masle. Napoly udusenú sviečkovicu z rúry vyberieme a šťavu prelisujeme. Druhú polovicu slaniny pokrájame, rozpustíme a horúcou polejeme sviečkovicu. Pridáme prelisovanú šťavu, dusené huby, vložíme znova do rúry a udusíme do mäkka. Hotovú sviečkovicu nakrájame, upravíme na misu a polejeme šťavou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pomarančová torta

Náročnosť

Slané perece

Náročnosť

Volské oká

Náročnosť

Wafle

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút