Sviečková na debrecínsky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odležanú a odblanenú sviečkovicu umyjeme a osolíme. Polovicu slaniny pokrájame na drobné kocky a na rozpustenú pridáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju speniť. Primiešame papriku, pomletú rascu a paradajkový pretlak. Na to položíme sviečkovicu, trošku podlejeme a prikryté v rúre dusíme asi ½ hodiny. Očistené, umyté a pokrájané huby podusíme na masle. Napoly udusenú sviečkovicu z rúry vyberieme a šťavu prelisujeme. Druhú polovicu slaniny pokrájame, rozpustíme a horúcou polejeme sviečkovicu. Pridáme prelisovanú šťavu, dusené huby, vložíme znova do rúry a udusíme do mäkka. Hotovú sviečkovicu nakrájame, upravíme na misu a polejeme šťavou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená