Sviečkovica na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou, potrieme zo všetkých strán vychladnutým roztopeným maslom a položíme na dno pekáča, ktoré sme pokryli pokrájanou koreňovou zeleninou a cibuľou. Povrch znova prikryjeme koreňovou zeleninou a všetko necháme odležať v chlade 1 až 2 dni. Pri príprave dáme pekáč s naloženým mäsom do rúry a keď sa maslo rozohreje, pridáme citrónovú kôru a všetky koreniny, trocha podlejeme horúcou vodou alebo polievkou z kostí a upečieme. Upečenú pokrájame a uložíme na misu. Šťavu precedíme, zeleninu pretrieme, vložíme späť do šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu, a povaríme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krokety z hydiny

Náročnosť

Mrkvový šalát s jablkami 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kávová torta 2.

Náročnosť

Makovníčky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny