Sviečkovica na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou, potrieme zo všetkých strán vychladnutým roztopeným maslom a položíme na dno pekáča, ktoré sme pokryli pokrájanou koreňovou zeleninou a cibuľou. Povrch znova prikryjeme koreňovou zeleninou a všetko necháme odležať v chlade 1 až 2 dni. Pri príprave dáme pekáč s naloženým mäsom do rúry a keď sa maslo rozohreje, pridáme citrónovú kôru a všetky koreniny, trocha podlejeme horúcou vodou alebo polievkou z kostí a upečieme. Upečenú pokrájame a uložíme na misu. Šťavu precedíme, zeleninu pretrieme, vložíme späť do šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu, a povaríme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

špenátový prívarok
prívarok Vegetariánske jedlo

Špenátový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Dusený kel

Náročnosť

Jablková štrúdľa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jemné palacinky

Náročnosť