Tatranská sviečkovica

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Umytú a odblanenú sviečkovicu prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, opečieme na polovičke oleja a vložíme do kastróla. Na zvyšnom oleji opečieme očistenú pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, soľ, podlejeme vodou a pridáme k mäsu, ktoré prikry jeme a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, pridáme ocot, horčicu, brusnicovú šťavu, cukor a pretrieme ju cez sito na mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená