Tekvica na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Čerstvú tekvicu olúpeme, rozkrojíme, dužinu s jadrami zoškrabeme a tekvicu pokrájame na malé kocky alebo hrubé rezance. Potom ju položíme na veľkú misu, pokvapkáme octom a necháme asi pol hodiny stáť. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cukor a pripravenú tekvicu, všetko osolíme, okoreníme, trocha zalejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Mäkkú tekvicu zahustíme svetlou maslovou zápražkou, pridáme kyslú smotanu, čerstvý kôpor posekaný nadrobno a všetko dobre povaríme.
Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

České dolky

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Plnené kurča 3.

Náročnosť

Poľovnícke tašky

Náročnosť

Ľadová poleva

Náročnosť