Tekvica na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Čerstvú tekvicu olúpeme, rozkrojíme, dužinu s jadrami zoškrabeme a tekvicu pokrájame na malé kocky alebo hrubé rezance. Potom ju položíme na veľkú misu, pokvapkáme octom a necháme asi pol hodiny stáť. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cukor a pripravenú tekvicu, všetko osolíme, okoreníme, trocha zalejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Mäkkú tekvicu zahustíme svetlou maslovou zápražkou, pridáme kyslú smotanu, čerstvý kôpor posekaný nadrobno a všetko dobre povaríme.
Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Citrónové rezy

Náročnosť

Chren s jablkami

Náročnosť

Čokoládový krém do torty

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
kôpor omáčka

Smotanová kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút